Third slide Third slide
Third slide Third slide
Udruženje građana Centar za razvoj Hercegovine (CRH)

Udruženje građana Centar za razvoj Hercegovine (CRH)

Sjedište organizacije Obala Luke Vukajlovića bb, 89101 Trebinje, BiH
Odgovorno lice organizacije Slobodan Vulešević
Kontakt telefon +38765589394
E-mail crh@teol.net
Polja djelovanja
Vrste aktivnosti

Povezivanje i rad sa različitim donatorima, socijalnim partnerima, predstavnicima lokalnih zajednica, stvaranje uslova za sprovođenje različitih programa iz oblasti ruralnog razvoja, turizma i podizanja kapaciteta organizacija civilnog društva, mapiranje tipičnih i tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda i njihova valorizacija i promocija te međusektorska saradnja i povezivanje kulturne i prirodne baštine i turizma na prekograničnom području Bosne i Hercegovine (BiH), Crne Gore i Hrvatske i stvaranje i promocija zajedničke prekogranične turističke ponude, istraživanje i prikupljanje podataka te kreiranje novih radnih mjesta.


Ukratko o organizaciji

Centar za razvoj Hercegovine (CRH) osnovan 2003. godine kao Udruženje građana, skoro dvije decenije nastoji da turistička kretanja Trebinja u bukvalnom smislu gura naprijed. Bilo da je riječ o promociji hrane, poljoprivrede ili sela, turistički neprocjenjivih potencijala, do rješavanja brojnih problema u gradu, za svaku oblast zalažemo se dostojno savremenog društva. U vremenu globalizacije, jasna je naša poruka, neophodno je da se Trebinje i Hercegovina, sa svim epitetima koje u svijet nosi, ambicioznije pokrene.


Misija i vizija organizacije

Misija CENTRA ZA RAZVOJ HERCEGOVINE je usmjerena na podizanje nivoa kvaliteta življenja harmonizacijom prirodnih resursa i kapaciteta lokalne zajednice i regiona.


Vizija CENTRA ZA RAZVOJ HERCEGOVINE Najbolji instrument kog građani, lokalna samouprava i poslovna zajednica mogu koristiti u ostvarivanju vizije zajedničkog dobra.


Izdvojeni projekti

- „LINK za saradnju/suradnju“; Donator EU kroz IPA BiH
- „Stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije - Život na granici BiH i Crne Gore“; Donator EU kroz IPA BiH/MNE
- „Biznis inovacijski program (BIP)“; Donator: Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Norveške
- „The Leadership Academy Programme“; (LAP); Donator;: Centar za ekspertizu Savjeta Evrope
- „SEENET program“; Donator: Minsitarstvo inostranih psolova regije Toskana (Italija)

Implementirani projekti

Naprijed navedeni izdvojeni projekti.